Meistä

Venekerho perustettiin kesällä 2009 itäisen Konniveden veneilyharrastajien toimesta. Koska perustajajäsenet olivat pääasiassa Vuolenkosken ja lähiympäristön kesäasukkaita ja paikallista väestöä, tuli venekerhon kotipaikaksi Vuolenkoski ja nimeksi Vuolenkosken venekerho.

Toiminta-ajatuksena on edistää veneilyharrastusta, parantaa jäsenten tietoja ja taitoja veneilyssä, edistää vesiensuojelua, seurata Kymijoen tilaa ja vaikuttaa niin, että vesistön käyttö veneilyyn turvataan. Ja ei vähäisimpänä; herättää ja ylläpitää jäsenten keskuudessa hyvää yhteishenkeä ja oikeaa veneilijän mieltä.

Venekerho järjestää kesäisin mm. yhteisiä veneretkiä, ongintakilpailuja, talkoita ym. toimintaa ja osallistuu muiden kylän yhteisöjen kanssa kesätorin kahvilatoimintaan. Yhtenä tärkeänä toimintona on osallistuminen Vuolenkosken venesataman kehittämiseen. Kimolan kanavan avautuessa avustimme Väylävirastoa väylämerkkien ajantasaistamisessa kasvavaa veneliikennettä silmällä pitäen. Venekerho kehottaa veneilijöitä noudattamaan annettuja rajoituksia ja käyttämään merkittyjä väyliä hyvän veneilytavan mukaisesti.

Kimolan kanavan käyttöönoton myötä on Vuolenkoski varteenotettava välietappi Päijänteen suunnasta ja Pyhäjärveltä tuleville veneilijöille.

Vuolenkosken venekerho toivottaa lämpimästi tervetulleeksi uudet jäsenet.